`Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni.
Jabłko z cynamonem i masłem orzechowym pieczone w cieście drożdżowym.
Apple stuffed with peanut butter, cinnamon and wraped in yeast dough
Przepraszam za zdjęcia! Musiałam trochę podrasować, ale i tak wyglądają jak wyglądają.
Biegamy, biegamy.
Jeszcze trochę i święta. Jeszcze trochę i wiosna.
jabłko i cynamon pachną świętami ^^
OdpowiedzUsuńKocham to jabłko. Dawno nie robiłam i chyba się stęskniłam za nim.
OdpowiedzUsuńChcę takie! Zechciałabyś może podzielić się przepisem? :)
OdpowiedzUsuńoczywiście :)
Usuńciasto drożdżowe podkradłam mamie :) robiła z takiego przepisu, jak tutaj: http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/ciasto-drozdzowe,49122
obrałam jabłko, wydrążyłam środek, jeżeli jabłko jest kruche, to trzeba to robić ostrożnie, żeby się nie rozpadło. Obtoczyłam całe w cynamonie (wsypałam cynamon do miseczki i wrzuciłam w nie jabłko. Czasami dodaję do cynamonu cukier, ale dzisiaj miałam słodką odmianę jabłka, więc zrezygnowałam). Do wydrążonego jabłka wpakowałam masło orzechowe, obwinęłam ciastem drożdżowym (nie wiem dokładnie ile go było wagowo, po prostu wzięłam tyle, żeby starczyło na obtoczenie jabłka) i włożyłam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut :)
zdjęcia bardzo ładne!
OdpowiedzUsuńmmm, zjadłabym takie :)
takie jabłko z masłem w cieście jadłam co kilka dni latem <3
OdpowiedzUsuńmniam, uwielbiam je.
wiosna! tak, poproszę !
OdpowiedzUsuńmniam ,ale pysznie jabłko plus masło to idealne połączenie ;d
OdpowiedzUsuńMistrzowskie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńMożna przepis? :)
podany wyżej :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMasz endomondo widziałam w podsumowaniu?. Gratuluję za takie dystanse, poważnie!
OdpowiedzUsuńPodasz, zaproszę do znajomych;P?
właśnie chciałam dodać do bloga link, ale nie wiem jak ;)
Usuńa na Endo właśnie Cię zaprosiłam ;)
Muszę takie zrobić *.* Aż ślinka leci na samą myśl ;)
OdpowiedzUsuńTeż chcę już wiosnę!
ja nie wiem za co Ty przepraszasz, zdjęcia są cudne, a to co na nich jeszcze bardziej<3
OdpowiedzUsuń