czwartek, 13 marca 2014

*370*

domowy budyń różany z jabłkiem,
syropem klonowym i cynamonem

16 komentarzy:

  1. muszę w końcu zrobić sama budyń, bo bardzo odpowiadają mi śniadania o lepkiej konsystencji.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak zrobiłaś, że różany? Konfitura?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. właśnie, podłączam się do pytania!

      Usuń
    2. nie, różana woda :) 1 łyżkę dałam

      Usuń
  3. Musze zainwestować w wodę różaną, bo kusisz :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow! Genialny pomysł ;) Nigdy nie myślałam żeby wykorzystać tak wodę różaną :)

    OdpowiedzUsuń
  5. przepiękne jest to pierwsze zdjęcie :) i bardzo interesujące połączenie, napisałabyś jak dokładnie go zrobiłaś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zagotowałam jedną szklankę mleka. W 1/2 szkl romieszałam 1.5 łyżki mąki ziemniaczanej, żółtko i łyżkę wody różanej. Kiedy mleko porządnie się gotowało wlałam mieszankę. Gotowałam jeszcze chwilę intensywnie mieszając. Ot cała filozofia ;)

      Usuń
  6. Intryguje mnie ten budyń! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. domowy budyń najlepszy! :))

    OdpowiedzUsuń
  8. ooo, ten różany smak zdecydowanie mnie pokusił - już od jakiegoś czasu mam ochotę na konfiturę różaną i muszę w końcu zaspokoić chęci :D swoją drogą wodę różaną równie chętnie bym spróbowała.

    OdpowiedzUsuń
  9. różany! brzmi mega subtelnie i kobieco ;))

    OdpowiedzUsuń
  10. budyń domowy i to jeszcze różany <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Syropu klonowego zazdroszczę, dawno go u mnie nie było.

    OdpowiedzUsuń
  12. Nic tu nie trzeba zmieniac sniadanko bardzo smacznie podane i uroczo posypane cynamonem tak lubie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...