wtorek, 28 maja 2013

*173*

płatki ryżowe na mleku z budyniem śmietankowym, jabłkiem, jogurtem naturalnym i cynamonem 

Jak zrobiłam?
2 szkl mleka
1 łyżka budyniu 
4 łyżki płatków ryżowych
1 łyżka otrębów

Jabłko pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do gotującego się mleka (zostawić około 1/4 szkl mleka do rozprowadzenia budyniu). Kiedy mleko zaczęło się gotować dodawałam powoli płatki ryżowe i otręby. Kiedy wszystko zgęstniało (po około 3 minutach) dodałam resztę mleka z budyniem i gotowałam jeszcze minutę. 

28 komentarzy:

  1. Mniam, uwielbiam płatki ryżowe. Muszę takie wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglada przepysznie i delikatnie, niczym chmurka!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też pierwsze skojarzyło mi się z chmurką! mniam!

      Usuń
  3. jest jabłko, jest cynamon jest śniadanie;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Również się zgadzam :)

      Usuń
    2. I ja też Wam przybijam piątkę ;D W jabłkach i cynamonie moc :)

      Usuń
  4. Nie odbierz mojego komentarza złośliwie, broń boże, ale na tym zdjęciu wygląda jakby mleko się zważyło. Czy tak było? Pytam, bo mi często tak się dzieje, gdy gotuję mleko z owocami i nie wiem, gdzie popełniam błąd.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie zważyło się, chociaż sama przyznaję tak wygląda na zdjęciu. Zawsze robię z owocami i nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło.

      Usuń
  5. Pyszne połączenie :) Muszę sobie znowu zrobić płatki ryżowe na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wyszły Ci takie gęste z takich proporcji? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też się zastanawiam :) ale to chyba przez jabłko?

      Usuń
    2. Przez jabłko też, ale pewnie przez to, że moje łyżki nie są takie typowe, tylko dosyć głębokie.

      Usuń
  7. Budyń i płatki ryżowe. Bardzo dobre połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  8. U mnie też płatki ryżowe i budyń. :>

    OdpowiedzUsuń
  9. Jakie one gęste! :) Na pewno były przepyszne. Płatki ryżowe generalnie przypominają mi w smaku taki mleczny deser, który kiedyś kupowałam. :)

    OdpowiedzUsuń
  10. kuszące^^ zjadłabym chętnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. płatki ryżowe na mleku bardzo lubię, a takie na budyniu pewnie jeszcze pyszniejsze ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam budyń jako dodatek <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mój boże ja też :D wszystko co ma w sobie budyń jest mega ;]

      Usuń
  13. Zapomniałam o ich smaku, a kocham je!. Jednak brakuje mi tutaj syropu klonowego:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. był! dolałam podczas gotowania i zapomniałam napisać, wiesz co dobre ;)

      Usuń
  14. Muszę kiedyś spróbować wsypać płatki pod koniec gotowania, tak jak Ty:) Zazwyczaj robię odwrotnie, co nie ujmuje im smaku, ale wiesz... :) próbować można!

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam płatki ryżowe budyniowe! O właśnie czas takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Miałam dzisiaj robić ryżowe, ale rano zupełnie nic mi się nie chciało.. Teraz patrząc na Twoje żałuję tego :)

    OdpowiedzUsuń
  17. miseczka pełna pyszności :) a ja te płatki jadłam tylko raz w życiu, a teraz sobie zalegają w szafce i o nich nie pamiętam. a przecież to pyszność dla podniebienia :)

    OdpowiedzUsuń
  18. ale genialnie wygląda :) taka wielka micha pyszności :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...