środa, 16 października 2013

*273* naleśniki w różnym wydaniu



naleśniki z domowym kremem daktylowym z cynamonem; twarożkiem z miodem; syropem klonowym i jabłkiem


Krem datylowo cynamonowy:
400 g daktyli
1 szkl wody
1 łyżeczka cynamonu

Datyle kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy na 6-8 godzin, aby zmiękły. Następnie wszystko razem blendujemy. Przechowujemy w szklanym naczyniu w lodówce

PS: Jutro będzie relacja z biegu, Nina, obiecuję! 

11 komentarzy:

  1. Ach, no są i naleśniki i ten cudowny krem <3 Musi być przepyszny. Może zmieszaj część z tahini, to będziesz mieć i taki chałwowy :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Chodzą za mną naleśniki od kilku dni a tu takie u Ciebie *.* Idealne :)
    Czekam na relację!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam ten krem daktylowy <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Poproszę o naleśnika z kremem daktylowym!

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszne naleśniki i krem daktylowy? piszę się na to ! chętnie zrobię ten krem :)
    czekam na relacje :*

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...