potrójnie migdałowe batoniki owsiane; pieczone w syropie klonowym jabłko
potrójnie migdałowe batoniki owsiane
/na około 8 małych batonów/:
1 i 1/2 szkl płatków owsianych
3 łyżki jogurtu naturalnego
100 ml mleka (lub połowa szklanki, w której odmierzaliście płatki)
kropelka aromatu migdałowego
5 pełnych łyżek płatków migdałowych
2 garście migdałów
pieczone jabłko "chodzi" za mną od dawna!
OdpowiedzUsuńTe batoniki idealne! I jabłuszko, ale bym teraz takie zjadła, chyba zrobię na deser :D
OdpowiedzUsuńRobilam kiedys podobne batoniki, ale te tez pewnie przypadna mi do gustu, bo sa migdalowe <3
OdpowiedzUsuńI jeszcze te jablko .... :-)
jaki masz aparat?
OdpowiedzUsuńCanon 1100D
UsuńMuszę je koniecznie zrobić ! :)
OdpowiedzUsuńMam w planach zrobienie ich - są świetne !
OdpowiedzUsuńświetne! bardzo polubiłam owsiane batoniki, a właśnie te domowe smakują mi najbardziej :) podoba mi się twoja propozycja :) no i to jabłko pieczone do tego - idealnie! <3
OdpowiedzUsuńmoja ulubiona wersja pieczonego jabłka <3
OdpowiedzUsuńod ciebie się go nauczyłam :)
Usuńtakiego jabłka pieczonego nie jadłam chyba od 10 albo więcej lat... poezja.
OdpowiedzUsuńa na batoniki kradnę przepis! ;)
to jabłko jest niezwykle kuszące.. :3
OdpowiedzUsuńJak przyjadę do domu muszę zrobić. Zamienię na sojowy jogurt i zobaczymy co wyjdzie :))
OdpowiedzUsuńpyszne, a jakie zdrowe!
OdpowiedzUsuń