piątek, 24 stycznia 2014

*342*

owsianka z bananem i szpinakiem
podana z miodem


Najlepsza jaką jadłam. Polecam każdemu, kto boi się warzyw w owsiance.

26 komentarzy:

  1. Jadłam w tym samym połączeniu, jedynie szpinak zmielony. Rzeczywiście jest zaskakująca! Jeszcze gdyby dodać miód...ach!

    OdpowiedzUsuń
  2. popieram, jest rewelacyjna. nie wiem tylko czemu jadłam ją tylko raz, skoro smoothie w tym wydaniu piję kilka razy w tygodniu.
    pamiętam z jakim zdziwieniem moja mama patrzyła jak ją gotowałam :) i nie wiem co w tym dziwnego ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysl musze koniecznie kupic szpinak ;)!

    OdpowiedzUsuń
  4. Nawet mnie? Głównemu wrogowi szpinaku? :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kurczę muszę spróbować - a nóż się przekonam ? ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. ja akurat tą owsiankę bardzo polubiłam! i coś czuję, że znowu sobie zrobię powtórkę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja chyba bym się nie odważyła na to połączenie ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. z bananem i szpinakiem - moja ulubiona, szczególnie lubię dodać zmiksowaną papkę z tego :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja się nie boję, ale i tak ja zrobię, uwielbiam takie połączenia :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Ja się boję, ale patrząc jak to pysznie u Ciebie wygląda, czuję się odważniejsza ;) na pewno kiedyś się przełamię :)

    OdpowiedzUsuń
  11. faktycznie, może byc całkiem smaczna ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. O kurczę, trochę przerażające połączenie, ale kto wie ;)
    www.foodandphoneaddicted.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Robiłam kiedyś takie połączenie - pycha!

    OdpowiedzUsuń
  14. zaskakujące połączenie ;p

    OdpowiedzUsuń
  15. Warzywa w owsiankach są pyszne :) Koktajl z bananem i szpinakiem ubóstwiam, więc owsianka na pewno mi posmakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  16. A można wiedzieć jak dokładnie ją zrobić? Bo z chęcią bym się skusiła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pół szklanki płatków owsianych zalewam szklanką mleka i gotuję do zgęstnięcia, w międzyczasie rozgniatam widelcem banana i dodaję go do owsianki. Na sam koniec, kiedy owsianka uzyska odpowiednia dla mnie gęstość dodaję porządną garść świeżego szpinaku - nie zalewam go wcześniej wrzątkiem. On ładnie zwiędnie, mimo tego, że na początku wydawać by się mogło, że jest go tyle, że nie widać owsianki :D Trzeba tylko cierpliwie mieszać łyżką, żeby gorąca owsianka "ogarnęła" szpinak. Tyle :)

      Usuń
  17. Jadłam już ze szpinakiem. Była pyszna :) Polecam również z burakiem lub korzeniem pietruszki :)

    OdpowiedzUsuń
  18. jadłam i potwierdzam- jest fantastyczna :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Jako warzyw w owsiance się generalnie nie boję, jednak ten szpinak napawa mnie lekkim lękiem :P

    OdpowiedzUsuń
  20. Czemu nie możesz często jeść twarogu? :(

    OdpowiedzUsuń
  21. Pyszna jest też z zielonym ogórkiem, kalafiorem i przyprawami(sól morska,pieprz,zioła prowansalskie...)

    <3

    OdpowiedzUsuń
  22. Oj ja też się obawiam takich połączeń, ale może w końcu jak rozmrożę szpinak, to się skuszę? :)) Skoro polecasz :3

    OdpowiedzUsuń
  23. Niestety po pierwszym podejściu stwierdziłam, że szpinak jest dla Popeye'a, nie dla mnie ;) ale może skusze się na zrobienie takiej owsianki?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...